Underhåll pelletsbrännare och kamin

Gör du regelbunden service på din brännare eller kamin minskar risken för driftstopp och andra problem samt att du säkerställer att du får ut maximalt av din pelletseldning.

Maila pellets@sca.com och uppge fabrikat på din brännare, panna eller kamin samt var du bor så ska vi se om vi kan tipsa dig om en lokal servicetekniker.

 

Samuel tipsar: Så rengör du din kamin

Till rengöring av glasrutan i kaminen kan du t ex använda tidningspapper som är blött/fuktat i kallvatten och aska. Se bara till att inte häftklammer från tidningen följer med och repar glaset.

Var noga med att inte pellets hamnar utanför förrådet vid påfyllning i kaminen. Förutom att det blir en del att städa kan pellets landa på rökröret, bli varm och ryka när man börjar elda.

Ett tips är att ha pelletsen i en tunna med lock och ösa med en tillbringare istället för att hälla direkt ur säcken. Då behöver du aldrig fundera på om en hel säck får plats.

 

Läs mer

Rengöring av pelletsförråd bulk– rekommenderas en gång om året

Innan du går in i förrådet, säkerställ god ventilation!

Städa ur förrådet om damm samlats på botten. Se till så förråd, och inblåsningsrör är täta och i bra skick. Säkerställ alltid att frånluften har full funktion. Det minimerar risken för att damm sprider sig i oönskade utrymmen vid inblåsning.

Passa på att kontrollera att dämpduken är hel och i bra skick så att inte delar av den faller ner i pelletsen. Har du ingen dämpduk kan det vara värt att skaffa en. Vid inblåsning i förråd bromsar en dämpduk pelletsens hastighet på ett skonsamt sätt och minskar risken för sönderfall och smul.

 

Mer information om säkerhet

 

Hur gör jag för att få ut ännu mer av min pelletseldning?

Som kund hos SCA eller våra återförsäljare kan du få tips för att optimera din anläggnings förbränning och få ännu bättre ekonomi i pelletseldningen. Samuel Israelsson är vår tekniska kundtjänst och kan också ge dig råd gällande ditt bulkförråd eller om du har bekymmer med eldningen.

Du når Samuel via vår kundtjänst, 0611-244 26

Hur hittar jag servicetekniker och installatörer?

Maila pellets@sca.com och uppge fabrikat på din brännare, panna eller kamin samt var du bor så ska vi se om vi kan tipsa dig.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen