Värmepellets

Med vår pellets kan du känna dig trygg med att du gjort ett smart och hållbart val.

  • Värden bättre än Svensk standard A1 och Europastandard.
  • Råvaran, sågspån från tall och gran, har ett känt och kontrollerat ursprung. Inget tillsätts och vår produktion drivs nästan uteslutande med hållbar energi.
  • Energivärdet är högt, minst 4,9 KWh/kg, och kvalitén jämn. En jämn kvalitet ger dig bättre förutsättningar att få ut mycket värme med minsta möjliga brännarunderhåll.
  • Vi på SCA tar vara på hela trädet. Grenar, bark och toppar blir energi, liksom spånet från sågen som vi förädlar till pellets. Vi maximerar trädets klimatnytta och bidrar till förändring mot en mer hållbar livsstil.

Frågor & Svar

Behöver jag vara hemma vid leverans? Hur förvarar jag pelletsen bäst? Hur återvinner jag de tomma säckarna och pallen? Vad ingår i priset? Hur betalar jag? Här finner du svar på de vanligaste frågorna.

 

 

Alla kan förändra något

"Att leva hållbar är ju många medvetna val. Precis som när vi byggde det här huset".
Se filmen om Nils och Lena och läs mer om vårt hållbarhetsarbete. Hållbarhet, ja det kan börja med en liten pellets.

Återbruk av vårt emballage

Att bygga möbler och annat av lastpallar kan vara ett relativt enkelt återbruk. Pallarna som SCA Pellets och Stallpellets levereras på är obehandlade och du kan med gott samvete använda dem till diverse byggprojekt.

 

 

”Vi valde SCA för att deras pellets är lokalt producerad, har kontrollerat ursprung, inga tillsatser och bra kvalitet. Jämn och bra kvalitet ger lättare underhåll.”

- Nils och Lena Nordung, Härnösand

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen